Chegan os Luns Micolóxicos 2012!!!


Xa sei, xa sei que este ano vos tivemos moi abandoados neste monte virtual do internet. Pero só foi un momentiño. Que vos vou contar... cousas da vida, que é unha cachonda. Pero iso xa pasou, as chuvias xa chegaron para saudar o outono e, ó igual cos cogomelos, nesta época tamén nos rexurdimos con forza. 
E con novos folgos volvemos xa este luns día 1 de outubro cunha nova edición dos Luns Micolóxicos e que nos levará a estar á vosa disposición durante tódolos luns de outubro e novembro para axudarvos nas vosas identificacións e tratar de solventar as vosas dúbidas sobre o Reino Fungi. Cada luns, ata o día 26 de novembro, nos achegaremos a partir das 20:30 ata as 22:00 polo Bar Plaza (na parte de arriba) en Ribeira, e que convertiremos na nosa base de operacións micolóxicas para tentar achegarvos un poco máis ó fascinante e delicioso mundo dos cogomelos, aconsellándovos sobre especies a evitar, manuales de campo a empregar, caracteres dos cogomelos que nos van a xudar nas identificacións, etc...
A continuación vos deixamos uns consellos para facernos as cousas máis sinxelas a todos se vos animades a facernos unha visita e tentade lembralos, porque é realmente difícil identificar algúns cogomelos cando veñen practicamente sen pé, resecos ou medio podres. En fin, que ahí vai...

Algúns consellos para os que vos acheguedes:
  1. IMPORTANTE (Que o ano pasado non nos fixéstedes caso; nin o anterior!): Os exemplares que nos traiades procurade arrancalos con coidado e traer o cogomelo enteiro, que non se perda a base do pé ou unha posible volva ou anel. Pode haber moita información, segundo o cogomelo, na base do seu pé (forma, coloración, presencia ou non de rizomorfos...).
  2. Traede sempre que poidades, un exemplar novo e oitro maduro (non podre e cheo de vermes) da especie a identificar, procurando que estén no millor estado posible.
  3. Non nos traiades os cogomelos nunha bolsa, como xa comentamos moitas veces, o plástico acelera a fermentación e descomposición dos cogomelos. Que chegan feitos un cristo, vamos.
  4. Conservalos no frigorífico ata que vos acheguedes xunto a nós, non ó aire, pois secan e algúns apodrecen moi rapidamente e poden cambiar a súa cor e morfoloxía bastante.
Veña rapaces, que o outono é prometedor! Xa se pode sentir o rebumbio do micelio ó medrar se pegas un pouco a orella ó chan.  Esperámosvos... refungando polo baixiño no Bar Plaza.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts with Thumbnails