A noticia saltaba á prensa Francesa a mediados de Decembro pasado. Un home pertencente ó distrito francés de Haute Garonne, no sur de Francia preto dos Pirineos, faleceu como consecuencia do consumo excesivo de Tricholoma Equestre. Nunca está de mal recordar o tema da toxicidade deste cogomelo, sobre todo, porque este ano foi moi abundante pola nosa zona e foi igualmente frecuente atoparse con moitos exemplares cortados. Ademáis, nas exposicións organizadas por Refungando nos atopamos algunhas persoas, consumidoras de toda a vida de este cogomelo, que se sorprendían ó enterarse da súa toxicidade. A cousa está clara: séguese consumindo, maiormente por amplo descoñecemento das últimas novas acerca deste cogomelo. Recordamos que xa tratamos este tema en refungando noitro artigo (facede click para botarlle un ollo).
Volvendo á noticia, parece ser que este home consumiu unha media de 150 gr (medidos co cogomelo antes de cociñar) de Equestre durante varios días seguidos. Síntomas: aparecen entre as 24 e 72 horas despois da última comida, e se manifestan con unha fatiga muscular anormal, dor muscular principalmente nas cadeiras e nos hombros, e sudor sen febre; os trastornos dixestivos son leves ou inexistentes. En caso de notar esta sintomatoloxía xa sabedes dónde tedes que ir botando fume.
Nos últimos anos en Francia houbo xa doce casos de intoxicación por Rabdomiolisis (que é o que produce este cogomelo, unha dexeneración do tecido muscular) e tres deles con resultado de morte. Ahora hay que sumarlle este novo falecemento.
Aínda que a noticia parece confirmar a idea de que é o consumo reiterativo o que produce a intoxicación, recordade que o metabolismo de cada un de nós influe en como nos sentan os cogomelos, e que oitra persoa distinta, por exemplo, podería acabar intoxicada con moita menos cantidade. De tódalas maneiras algo sí é certo: non hay cogomelo suficientemente saboroso como para xogarnos o pelexo por él.
Vos diredes...
Oitro falecido por consumo de Tricholoma Equestre
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario